PANAS BERAPI! CINA MEMANG TAK MAU BUMIPUTRA MEMERINTAH MALAYSIA LAGI!

Ini keputusan yang sudah terang lagi bersuluh Cina tak mau BUMIPUTRA memerintah Malaysia lagi! Mulai sekarang kena tengok balik, patut ke bantu pada bangsa yang tak mau terima kita lagi? PAS jangan la nak mendabik dada, korang menang 21 kerusi Parlimen je, Kedah pun dah terlungkup, kalau la ditakdirkan pakatan menang, agak-agak korang la kan siapa yang akan mentadbir negara ini ek?

Ini kali aku tak mau tulis banyak, aku nak berehat sekejap. Perjuangan belum selesai lagi!

LAIN KALILAH!

389 Responses to "PANAS BERAPI! CINA MEMANG TAK MAU BUMIPUTRA MEMERINTAH MALAYSIA LAGI! "

  1. Kalau cina dah taknak, bumiputra pun sepatutnya tak ingin dah bangsa cina ni. Ghani Othman yg dh banyak berjasa pun ditolaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ali rustam pun apa kurang jasanya?? dah dasar bangsa pendatang "yahudi rambut hitam" kalu bule sume dah dikaupnya, kalu dulu2 orng kta belanda dapat Tanah,,,,depa ni lagi teruk,,,tak sedar diri!! JOM KITA BOIKOT BERMULA DARI SAAT INI JUGA!!! HADI AWANG - kamu adalah antara orang Islam yang bertanggungjawab terhadap perpecahan Umat Islam di Negara ni,,..skrang terimalah balasannya,,,PAS menang besau ke?

      Delete
  2. ANWAR EJEN ISRAELMay 6, 2013 at 10:24 AM

    PAS, sudah sudah la jd bongok. Best sgt ke jd keldai DAP?

    ReplyDelete
    Replies
    1. letz see it this way...mgkin ini lah dia isyarat pada MELAYU SENGAL yg slama ni dok bwah ketiak DAP laknatullah....KITA MELAYU YANG SEDAR DIRI HARUS BANGKIT....JANGAN PUTUS ASA....KITA WUJUDKAN GELOMBANG PENYATUAN UMNO & PAS BERMULA SEKARANG, BIAR MEREKA TERBELIAK MATA!!!

      Delete
    2. Setuju , melayu harus brsatu jgn beri muka pd Dapig ni.... d Penang dap kontrol, org2 cina seronok sakan.....

      Delete
    3. INIKALILAH TUKAR !!ABU(asal bkn umno).kita tukar slogan ni..INIKALILAH TUKAR!! ABC (Asal bukan cina).sebar2kn,, Allahuakbar,!,!

      Delete
    4. KALAU JUMPA ULAR DEGAN MEREKA INI, KITA JANGAN PUKUL ULAR TAPI KITA KENA PUKUL MEREKA INI. OK

      Delete
  3. Boikot bsness cne...krjan tlg tmbhkn lg pluag prnagan untk org mlyu n bmputra...tmbh prntukn utk sbh n srwk...kyrgkn bntuan org cne...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. kita tunjukkan pula kuasa pembeli kita. Cukup setahun dua boikot business cina ni, mesti dia orang akan melutut mintak nyawa kat kita. Mulakan dari hari ini!

      Delete
    2. Aku setuju!!!

      Delete
    3. bisnes dvd cetak rompak diorg pun jangan beli..

      Delete
    4. Setuju !! Jgn bagi muka dah !!

      Delete
    5. aku memang stuju sangat2..

      Delete
    6. Setuju ... mari kita berjanji bersama2 boikot bizness Cina... BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! BBC! Jadikan ini satu slogan kita sama macam dia buat slogan abu, kita buat BBC!

      Delete
    7. Tuan tuan semua,
      Untuk benda ni berjaya, marilah kita bermula secara kecil-kecilan dulu tapi impak nya besar.
      Biarlah usaha ini boleh di terima oleh ahli2 biasa PAS, PKR ataupun UMNO.
      Biarlah entiti biness itu 100% Cina.
      Jadi saya cadangkan kita boikot Genting Highland theme park sepanjang 2013.
      Biar mereka rasa a drop of at least 20% dalam bisness mereka untik 2013.
      InsyaAllah mereka mula start respek kita.

      Delete
    8. Betul! Dia ingat dia berkuasa, mari kita tunjukvkuasa kita pulak. BBC! BBC! BBC! Ini slogan kita!

      Delete
    9. Kerajaan perlu tengok penempatan dan pembangunan baru yg dibuat supaya tidak dipelopori oleh orang Cina sahaja. Di bandar2 besar seperti KL dan Selangor majoriti telah di takluk oleh Cina. Siapa yang mampu beli kondo dan rumah teres yang mahal2??? Memang untuk menguatkan bangsa diorang, mereka perlu bertapak ditempat yang strategik bagi menguatkan ekonomi mereka. Akhirnya melayu duduk dipinggir2.

      Delete
    10. Aku sbg agen insurans melayu tak da sorg pun cina yg beli dr org melayu.. Tp org melayu yg beli insuran dr agen cina punyala ramai, sbb market mereka hanya pd org melayu sbb org cina semua dah ada insurans.. Kpd org melayu yg beli insurans dr org2 cina ni sedar2 lah.. Cina tetap cina kafir tak kan jd melayu islam..

      Delete
    11. Kita ada slogan baru tlg sebarkan.INIKALILAH!! TUKAR !!!ABU..kita tukar INIKALILAH!!TUKAR!!!ABC..(Asal bukan cina).

      Delete
    12. Saya nak print sticker BBC 5 juta, siapa boleh sponsor?

      Delete
    13. Idea yang baik. Kita wawarkan dan cari sponsor untuk sticker kita. Pendapat? Atau sesiapa boleh mulakan tabung untuk kita bergerak. Saya rasa ramai yg sanggup jadi volunteer.

      Delete
    14. Setuju bro kita boikot kedai cina termasuk bisnes lain bak kata last choice. Kuasa membeli ada pada orang melayu. Itu sebab aku setuju kedai 1 malaysia di adakan seluruh daerah dan taman.

      Delete
  4. Pukimamak punya bloger..buat penat Umno harbi bagi korang upah je..buat kerja mcm babi..lansung tak berguna pada Umno.Puak bloger celaka inilah yg meruntuhkan sokongan rakyat pada Umno..lain kali kerja pakai otak la..ni bangang tak habis2...korang pikir guna video lucah tu boleh pancing undi ke?....buat habis duit umno je..mampos lagi baik...

    --Enchek Ibrahim Aleee---

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahasa tunggang terbalik, kau ni kapir ke?

      Delete
    2. UMNO menang 109 kerusi dari 120 kerusi yang ditandingi. Adakah statistik ini menunjukkan sokongan rakyat pada UMNO dah hilang? Ke kau yang BANGANG???

      Delete
    3. Cina sial menyamar konon

      Delete
    4. CINA KOMINIS DAP DETACTED tOOt TooT Tiit Tit TUUT!!!!

      Delete
    5. red bean army detected

      Delete
    6. Anon 10:30 AM ...

      You must be a chinkie bastard. We don`t need you here.

      Delete
    7. yang pasti inilah masanya umat MUHAMMAD bersatu... dan para pemimpin WAJIB menjadikan keputusan PRU13 sebagai satu JIHAD PERPADUAN UMMAH..

      Delete
    8. Setuju! BBC! BBC!

      Delete
  5. Pas skrg nie jadi kuda tunggangan dapigs n pgay...kalo x sedar diri lagi x tau lah...jumud betul penyokong diorang nie...

    ReplyDelete
  6. Pas skrg nie jadi kuda tunggangan dapigs n pgay...kalo x sedar diri lagi x tau lah...jumud betul penyokong diorang nie...

    ReplyDelete
  7. Itu lah yg selalu saya pesan pd anak saya sehingga nak mengundi semlm. suruh balik dari kl. bangsa ini tidak leh dipercayai,mereka mau perintah malaysia, mau jadi bangsat. malang sungguh puak2 pas dan melayu pkr ni masih nak jadi kuda dap.

    ReplyDelete
  8. jangan beri muka pada cina...lihat budaya Cina..generasi baru cina kebanyakkannya DAP>>>>

    ReplyDelete
    Replies
    1. ITS OK....anak2 kita jadikan pelapis UMNO PULAK ....do it the smart way! hantar skolah cina, kitapun kalu ada duit lebih gi blajar bhasa mereka...JANGAN PUTUS ASA! MULA PERJUANGAN BARU! SETUJU 1000% BOIKOT SI SEPET!!

      Delete
    2. Saya setuju sesangat. BBC!

      Delete
  9. Cina memang tidak mengenang budi orang2 melayu yang banyak berjasa terhadap mereka. Mulai hari ini aku dan semua bussiness partner (computer part & networking) tidak akan membeli stok barangan daripada kaum cina dan akan cuba bekerjasama dengan bangsa melayu dan india walaupun mungkin dengan harga yang sedikit mahal. Kita semua perlu memboikot perniagaan cina atau 'Buy Chinese Last'. Itulah balasan setimpal ke atas mereka yang tidak tahu dek untung dengan mengaut segala keistimewaan di negara ini malah sanggup mempersoalkan hak2 kaum melayu yang telah termaktub dalam perlembagaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu memang bodoh
      Budak2 UiTM di shah alam pun gitu
      Ada kedai photostat Melayu tapi pergi kedai cina juga
      ada kedai makan melayu tapi pergi Old Town White Coffee and Park Li juga
      Bodoh punya orang!

      Delete
    2. Memang kita sesama orang melayu tidak pandai bekerja sama dan selalu ada hasad dengki. Tidak suka jika orang yang sebangsa dengan kita berjaya malah bersekongkol utk menjatuhkannya pula. Inilah yang dinamakan MELAYU BANGSAT.

      Delete
    3. Mulai hari ini, bangsa Melayu, ingat buy Chinese last. Kalau dulu Tun Mahathir berjaya mengajar orang-orang British yang menaikkan yuran pelajar Malaysia dengan kempen Buy British Last. Tak lama selepas tu Kerajaan Britain melutut kat kita. Jadi, orang-orang Melayu, kita mulakan pula Buy Chinese Last. Kita tengok apa jadi kat kapir laknat ni!

      Delete
    4. Ini pn salah satu perbuatan yg remeh tp besar impaknya..ramai org melayu islam buat xkisah mmbeli kat kdai cina smbh tokong,mklumlh kononya kdai cina murah..piiiiraah..smpi bila org mlayu nk maju..org cina xkn beli di kedai mlayu islam,org melayu pi beli di kdai cina n org melayu xbeli di kedai melayu islam..smpi kiamat islam melayu dok mundur..klau nk murah baik kita p beli di KR1M, tp ada juga haprak melayu islam dok kutuk pi beli bg kaya kroni..fkirla skit,mna lbih baik antara membntu saudara islam wlaupn kroni dgn menbantu bkn islam yg terang lg bersuluh menolak dasar islam..fkirlah..ni tidak, aku beli brg2 kr1M ada kwn PAS tegur ayatnya berbunyi begiNi"mat,barang sponser ka"..dlm kpla hotak dia dok fkir bnda xbaik..ada ka patut,aku p beli brg jenama 1malausia kat kR1m sbb bnda tu murah n elok jg di samping mmbntu ekonomi islam..adalah lebih baik pas guna duit derma org ramai buat kdai yg kesemua barang keluaranya dr org islam..mcm tu adalah lbih baik dr dok condem kr1m..apapun sedarlah org islam semalaysia kita patut bersatu..

      Delete
    5. Orang-orang PAS ni tak tahu spesis apa dia orang ni. Kebenaran depan mata pun masih tak nampak. Biarkanlah mereka ni jadi hamba cina, tapi kita yang sedar dan nampak kebenaran, kita bertindak. Kalau kita kumpulkan kita-kita yang sedar ni, ramai. Cuma kita mesti bergerak dalam satu saf. Kita akan berjaya. Insyallah.

      Delete
    6. BUY CHINESE LAST!! SOKONG!!

      Delete
    7. Kita mesti educate kan orang-orang Melayu kita. Orang Melayu ni ramai yang tak ambil pusing dan tak nak menyusahkan diri. Kita tak boleh lagi bersikap begini. Tindakan kita ini bukan sahaja untuk membela agama dan bangsa, tapi untuk masa depan anak cucu kita. Kita tak perlu keluar mengamuk dan berparang. Kuasa membeli di tangan kita ni pun sudah cukup besar. Sebarkan kepada semua. Jangan letih untuk membuat mereka faham.

      Delete
    8. Semua blogger mesti mulakan kempen BUY CHINESE LAST!

      Melayu mesti ajar cina tak sedar diri siapa sebenarnya yang berkuasa di TANAH MELAYU ini.

      Delete
    9. Sokong! Tengok apa yg terjadi kat McDonald's...sampai terpaksa buat iklan TV utk menarik org islam. Tindakan ini nampak mcm kecil, tapi kalau semua org melayu bersatu saya pasti akan dpt melumpuhkan ekonomi org cina.

      Delete
  10. Sekarang dah jelas, tanpa sokongan CINA, kita mampu memerintah. FULLSTOP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni gua amat setuju.

      Melayu harus belajar berdikari tanpa mengharap pada Cina.

      Kaum tak guna dibuat baik.

      Bangkitlah Melayu. Buat cara kita. Kita mampu.

      Delete
  11. kita pun memang tak perlukan tokeh-tokeh cina bagi peluang pekerjaan kepada anak-anak kita sebab 100% anak-anak kita nanti akan kerja dengan KERAJAAN dan syarikat-syarikat jutawan KRONI. Hidup BN, nak tipu... tipulah! Jangan lupa kami yang tertipu ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak aku terangkan apa maksud KRONI? contoh byk...

      Delete
    2. melayu kerja dgn tokeh cina takkan naik pangkat walau belajar tinggi, didiskriminasi, walaupun lebih berkebolehan dari ahbeng yg baru keluar kolej haprak. mesyuarat cakap cina , mengata melayu dibelakang dlm bahasa depa. gaji sedeh.....

      pas mmg tak sedar diri

      Delete
    3. Sekarag ni pun, kalau boleh kaum cina laknat ni tak akan ambil pekerja melayu dan india. Kalau ambilpun gaji lebih rendah berbanding kaum mereka. Kalau tengok iklan kerja pun, banyak yang mengenakan syarat fasih berbahasa Mandarin. Jadi bangsa Melayu sedarlah! Ni masa kita menyerang balik. Jangan beli lagi dari kedai-kedai cina. Kita mula sikit demi sedikit, dan sebarkan. Mula dari kaum keluarga kemudian kepada sahabat taulan. InsyaAllah kita akan berjaya.

      Delete
    4. Kalau syarikat melayu maju itu kroni. Syarikat diorg yg maju itu sbb diorg pndai berniaga.

      Sampai bila ko nk pandang rendah pd bangsa ko ni? Ko nk ank-ank ko mengkagumi terus-terusan org cina banding org kita ke?

      Delete
    5. nampak sangat kau ni kapir yg dengki dgn melayu yg berjaya...

      Delete
    6. products2 komputer dekat Low Yat Plaza ada ke kedai Melayu?

      Delete
    7. melayu sengal yg dah dpt suap je akan cakap "kroni" tak habis2...ko ingat orng Melayu tak kuat keje, ko aje kut cam tu Anon 11:29am? ko kalu dh snang ko nak tolong sape? bkan sedara mara? orng Melayu di ajar berbudi berbahasa, orang Islam diajar menaikkan sesame Islam...orang Cina tikam orang tak trasa, ko pegi le duk kat penang, ke Singapore ke baru ko tahu untung nasib ko..prnah pegi pehimpunan DAP? ko tahu x depa tu cakap apa? jgn kan DAP, cina kedai runcit kutuk ko pun ko x fham...jgn sesekali ko ingat Melayu sume cam ko..

      Delete
  12. Bro,
    Biarkanlah PAS jadi luncai...
    biarlah dia terjun dengan labu-labunya

    Biarkanlah ia jadi pak kadok,
    menang sorak kampung tergadai

    Biarkanlah ia memikul biawak
    seluar terkoyak masih dok gelak

    Biarkanlah ia menjadi keldai
    yang sebenarnya bodoh tapi dok rasa pandai.

    Biarkan...

    ReplyDelete
  13. Aku beri amaram kepada Najib
    Beri banyak mana pun kepada CINA mereka tak akan undi BN
    Kalau buat lagi,aku tidak akan sokong umno lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju sangat. PRU13 ni dah buktikan tanpa sokongan cina pun BN masih boleh memerintah. 100% Cina sokong DAP dengan harapan dapat memerintah Malaysia. Jika DAP dapat memerintah Malaysia, jangan harap keperluan Melayu akan dilayan, contoh dah ada di P.Pinang.

      Delete
    2. anon10:42am aku juga sokong,kalau najib tabur kat cina lagi,aku ta mau sokong najib lagi.

      Delete
    3. Betul. Tolong buat sesuatu utk ajar pengkhianat ni! Tak dpt bayangkan kalau kjaan jatuh kt tangan pengkhianat ni, melayu n islam akan hancur

      Delete
    4. betul, aku pernah ke sekolah cina untuk menghantar dokumen, keadaan di sana lebih selesa, cantik dan moden berbanding sekolah anak aku, walaupun jarak sekolah tak sampai 5km...

      Delete
    5. PM kita cuba nk jadi liberal...but smalam dia sendiri pun mengaku akan sikap si yahudi rambut hitam tu....lpas ni jgn bagi muka kt depa langsung! JOM KITA BANGKIT...SEDIKIT DEMI SEDIKIT...KITA SATUKAN UMNO & PAS...kita buat muzakarah secara rahsia, ulama jumpa ulama, wanita jumpa Muslimat...pemuda jumpa pemuda...jom! jom!

      Delete
    6. selagi ada org tua Nicky dan pemimpin2 Pas seperti Mat Sabun, Mampos tak akan jadi penyatuan atau kerjasama dgn Umno. Tgk apa jadi pd Nasharuddin dan Hassan Ali apabila mereka cetuskan idea perpaduan. Org tua Nicky berkuasa. Pada ahli2 Pas Nicky is next to GOD.

      Delete
    7. Aku setuju sangat sangat, cuma masaalah ialah Najib. Tak habis habis nak ambik hati cina. Penat kadang kadang tengok Najib pujuk Cina dengan berbagai habuan. Cukuplah. Tolong bangsa sendiri pulak lah dan tolong habis habisan. Nasib baik juga masih dapat memerintah, kalau kalah semalam, selamat tinggallah bangsaku bangsa Melayu.

      Delete
  14. bertaubat lah PAS.......

    regards,
    Nik aziz dan kunco2nyer

    ReplyDelete
  15. Atas dasar islam,sebangsa melayu kita patut sedar,org pas n umno dh mmg patut bersatu balik,Klau cina dpt bersatu xkan kita xboleh..mnalh kita tahu mca gerakan wayang kat kita sj..dpn ckp lain,blkg lain..cina ada agenda tersirat contohnya aku bg..klau hmpa pi kedai runcit intai2 tgk,org cina lani dh xbeli roti gardenia(kebanyakkan).depa beli roti marsimo yg rasanya haram xsedap langsung..wlaupn xsdp depa beli jg,sbb roti tu kepunyaan toke cina robert kwok tu..mati hdup balik depa xbeli gardenia kpunyaan syed moktar tu..nti org kta aku mghasut plak,mmg aku mghasut pun tp xslh dh mmg realitynya begitu..depa bkn bodo,kita ni yg bodo xnk bersatu..org pas dgr komen ni mesti dpa kata kami xmau bersatu dgn umno,cuba hampa fikir sikit n buat analisa apakah kebarangkalian sekiranya pru13 smlm d mnangi oleh pr..adakah cina akan biarkan jwatan2 di kabinet di conqure oleh org mlayu(hmpa pn tahu jwpanya)..Adakah kita rasis n perkauman,ya mmg kita rasis tp kena tahu cina lebih bapak rasis n mmg dh terbukti..aku pnyokong PAS pru12, smlm aku vote bn n aku hrp tndakan aku munasabah krana setidaknya aku xmmbntu parti rasis dgn agendanya..marilah kita bersatu pas n umno..insyaALLAH,mesti ada jalanya..islam itu indah n syumul..

    ReplyDelete
  16. Pru13 jelas sentimen cina adalah utk dap....
    Melayu kpd umno..pas dan sedikit pkr..
    Malang kita berpecah krn hukum agama yg menjurus kpd politik....

    ReplyDelete
  17. Setuju sangat dengan komen ini:

    Dah sampai masa UMNO ambil alih PAS, wujudkan sekolah pondok moden bertaraf MRSM dengan banyak. Masukkan ramai ulama kedalam kabinet dan beranikan diri tonjolkan imej islamic dengan lebih terbuka, LUPAKAN PASAL NAK JAGA HATI CINA. BANTULAH KAUM2 MELAYU ISLAM DIDALAM PELAJARAN DAN BIMBING MEREHINGGA MENDAPAT KERJA DAN BANTU MEREKA MENDAPAT RUMAH. TABURKAN MELAYU2 INI DI KAWASAN2 MONOPOLI CINA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 cemburu jugak bila sekolah2 cina yg tersergam indah ditambah dgn peruntukan yg lbh baik dan hebat...
      Cuba singgah di sekolah2 luar bandar??!!!

      Wujudkan satu laman web yg lbh baik utk rakyat diluar bandar menyuarakan keinginan mrk....
      Aduan rakyat: tiada respon langsung....

      Contoh di tmpat aku kota samarahan sarawak....bn tak pernah kecundang tetapi nak mtk sebuah jambatan utk mgganti feri sejak 20 tahun lalu hanya satu impian kosong....kenapa2
      Lebar manalah sungai di kota samarahan tu sampai tak terbina sampai sekarang.....

      Delete
    2. Setuju... Pulau Pinang sampai dapat 2.... kan?

      Delete
    3. Take note pls wakil rakyat. Dan jalan kan kerja. Jgn sampai rakyat bosan. Plssss...

      Delete
    4. Jadi wakil kepada rakyat yang menyokong je. Yang tak mmenyokong suruh dia orang buat sendiri.

      Delete
  18. Harap DSNajib belajar lah dari PRU ini. Bahawa kacang hantu tak makan hadiah2 berjuta atau berbillion. Mereka undi untk kaum dan spesis2 mereka yg lain pergilah mampos. Bagilah segala macam bentuk hadiah, mereka dgn rakus ambil tetapi nak brrterimakasih n kenang budi jauh sekali. Harap DS Najib hentikan Mr. NICE jangan jadi vahalul. Stop being an asshole. Cukop2 lah jadi bodoh. Ini spesis kena beri pelajaran cukop2. Bahasa komunis dan Yahudi Zionist adalah brutal. DS najib harus jadi brutal kalo tak bole beri lsh laluan kepada yg boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DSNajib perlu tegas, brutal dan jelas untuk fokus kepada Melayu bagi memperkasakan modal insan dalam semua aspek supaya bangsa Melayu menjadi bangsa kuat dan disegani di dalam dan di luar negara. Banyak tokoh Melayu yang telah membuktikan kehebatan di peringkat global. DSNajib amat mengecewakan Melayu jika terus melayan kerenah Cina. Jangan dikejar tak dapat, dikendong tercicr. Tanpa Cina BN masih boleh terus memerintah. Bukan Melayu yang mulakan tetapi mereka berniat untuk merampas tanah air ini. So kita perlu ada strategik untuk pertahankan..jadilah bijaksana

      Delete
    2. 1000% setuju, sokong anda! PM jangan jadi poyo....Melayu kena berjiwa kental dan tegas....kita ada ISLAM yang menjadi pendinding, no worry!

      Delete
  19. SETUJU SETUJU SETUJU

    ReplyDelete
  20. Sentimen tersebut akan terus berulang utk pru14 dan seterusnya....
    Mrk beranggapan jika pakatan menang....cina perlu ada suara majoriti dan dominan dlm menentukan hala tuju kerajaan....Mrk tidak mahu jadi spt gerakan dan mca dlm bn yg dianggap hanya pak turut shj....
    Mrk nak suara cina lbh dominan dan lebih kuat dpd bangsa2 lain....situasi tersebut dpt kita saksikan bila anwar yg digunakan utk menyalak pas dan pas hanya pak turut termasuk anwar sendiri.
    Kpd kerajaan bn.....dpd 'melabur' begitu banyak dgn org cina yg sudah sedia senang di kaw2 bandar dan pekan2 kecil...adalah baik jika mrk 'melabur' di sabah dan sarawak yg sentiasa setia dgn membina banyak jambatan...jalan2 raya...sekolah2 dan kemudahan asas yg lbh baik....
    Sudah cukup ds najib 'diajar' oleh bangsa cina....biar rasa sokongan tidak berbelah bagi rakyat di sbh/swk dibeti keutamaan....


    ReplyDelete
  21. Cukup cukup sudah! Cina dah menunjukkan betapa rasisnya mereka. Kita bila lagi???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss..kita juga perlu maju dari aspek rasis nie. Lepas ni mesti dorang akan serang habis2an sabah n sarawak. So BN bangkit segera perkasakan Bumiputera Semenanjung, Sabah n Sarawak....

      Delete
  22. kalau cina undi MCA/gerakan hanya 2-3 orang jer jadi menteri penuh, suara mereka sangat kecil, tapi jika beri undi pada DAP, sila lihat kabinet bayangan pakatan, separuh menteri adalah cina, tu belum timbalan lagi, suara mereka sangat besar.... ini yg mereka mahukan, KUASA...

    ReplyDelete
  23. Njib ko bg susu kt cine dorg bls ngn rcun....lps ni ko rcun diorg....lbhkn bntuan kpd org mlyu trtma di pngr bndr n kmpg srt pndlmn...sb tulh bank vote ko njib...cine n mlyu bndr xkn skong ko lg sb mrk da sng sngt n bnyj yg kje ngn cina...mdh jew diorg rgol mnda mlyu yg kje bwh die..kt kmpg n pndlmn je yg still stia kt ko njib...tmpukn la kt kwsn tu ye...pas mg pk turut

    ReplyDelete
  24. Dengar cita PR akan buat himpunan 5.5, sapa lagi kalau yang tak meramaikan orang2 pas dan unit2 amalnya. "Come doggy, come to papa.." kata DAP pada Pas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wooo.. kalau ada perhimpunan itu tak yah lah join wahai org2 melayu.. biar kan bangsa lain nak join tp kita melayu tak yah sebok2.

      Delete
    2. kita gi masjid ramai2 buat "muzakarah rahsia ngn orang kita je"...

      Delete
    3. Pas memang anjing (bahasa serbia). Anjing DAP...

      Delete
    4. sokong sangat2. selama ni niat depa hanya nk dominate kita.

      Delete
    5. Mulai dari hari ini, aku berjanji, aku akan didik anak anak aku (7 orang) untuk jadi ultra malay.

      Delete
  25. Najib..Kalau kau masih mengharapkan undi cina untuk PRU akan datang..kau simpan saja lah hasrat tu, mereka memang dah bersatu padu dibawah satu bangsa. Jangan lah buang masa dan tenaga melayan permintaan mereka yang bukan-bukan, mereka tak mungkin kembali lagi. Kau tumpukan lah pada org melayu, india dan rakyat S&S yang yang banyak membantu kemenangan BN. Tingkatkan lah ekonomi dan perbanyakkanlah peluang-peluang ekonomi pada golongan ini. Hidup Malaysia!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju benar!!!!! mulai sekarang naikkan orang melayu,bina ekonomi,bina rumah di bandar-bandar besar yang orang melayu mampu beli,ini buat rumah harga juta-juta,lari la melayu masuk hutan...

      Delete
    2. Jgn jd mcm singapura skrg singapore...melayu kena bersatu.

      Delete
    3. aku minta Najib berilah perhatian lebih kepada sabah dan sarawak dlm pembangunan terutama di kawasan luar bandar...mereka lebih setia dan sayang pd BN dan kerana mereka jugaklah BN masih boleh membentuk kerajaan..begitu jugak dgn negeri Kedah...hargailah pengundi2 di sini yg masih sayangkan BN...pedulikan org2 yg tak mengenang budi..walau banyak mana kita tolong depa tetap tidak akan mengundi BN yg dah banyak berjasa ni..

      Delete
    4. SETUJU...beri perhatian pada negeri2 yang sdah berjasa pada BN...MUKHRIZ MAHATHIR! jaga Kedah baik2 na...pak Ali di Melaka, sbagai anak jati Melaka, aku teramat sedih but this is a painful lesson yet it is sign for us to form a better Malay unity in in the future! believe me! we will be stronger...

      Delete
  26. Betul tu DS Najib tak mengapa kami di negeri yg tewas rela makan nasi kosong. Tolong jaga mrk di Sabah dan Sarawak yg amat setia. Rakyat Palestin yg sentiasa di ancam nyawa masih boleh hidup ini kan kami di negara yg aman....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihnya .... betapa masih ramai melayu ISLAM yang masih sayangkan negara malaysia yang tercinta ni .... sanggup berkorbang demi kelangsungan pemerintahan kerajaan melayu islam .... alhamdulillah ... semoga dato najib buka mata ... JANGAN DI SUSUKAN KERA DI HUTAN ... NANTI KEBUN DAN TAMAN TETAP AKAN DI MUSNAHKAN ... BELALAH NEGERI DI KAWASAN YANG MEMANG SETIA MEMILIH KERAJAAN ...

      Delete
    2. KERAJAAN BERILAH PERUNTUKAN YG LEBIH KEPADA SABAH DAN SARAWAK KERANA PENGUNDI DI SANA SANGAT MENGHARGAI BN....JANGAN DILAYAN SANGAT TUNTUTAN PUAK2 YG DAH KAYA DI SEMENANJUNG NI..WALAU BERAPA BANYAKPUN KITA BAGI DEPA TETAP AMBIK TAPI UNTUK MENYOKONG KERAJAAN MEREKA 'SAY NO'...SEBAB DEPA NAK KUASA....MALANGNYA PUAK2 MELAYU DLM PAS DAN PKR SANGAT BERBANGGA DGN PERKEMBANGAN INI....

      Delete
    3. Sokong.. kita ni berlembut dgn depa pun depa tak sokong bn jugak. Kita yg sebok jaga hati tak mau ada unsur perkauman sbb pelbagai bangsa duk Malaysia ni. Depa ada nak pikir pasai tu ka. So NOW PERGI LANTAK KAN DEPA TU. KALAU ADA MELAYU YG NAK BISING PUN TU CONFIRM DARI PAS ATAU PKR. TU JENIH TAK TAU MATA HATI LETAK TANG MANA. BIAQ PI KAT DEPA.

      Delete
    4. Anon 11:26 AM

      Sebaknya hati gua baca komen lu. Gua pun sanggup juga. Ayuh.

      Delete
  27. Sedar-sedar lah orang melayu. Ini lah masa untuk Pas dan Umno harus bersatu bukan berpecah. Pru13 sudah menunjukkan apa yang kita selama ini bimbangkan. Tapi sayang masih ada orang Melayu yang tidak ambil peduli tentang ini. Malah dengan rasa bangganya menyatakan biarlah mereka lebih kerusi. Ini lah masaalahya apabila orang Melayu sendiri mempunyai sifat yang begini.Mereka hanya ingin melihat parti Umno tumbang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persetankan PKR..PAS N UMNO harus bersatu.

      Delete
  28. boikot cina...melayu kena bersatu..mereka memang nak kita hancur..msa musim kempen tv channel asia kt singpore terang2 sokong DAP..Jangan nanti kita jd mcm melayu s'pore...hidup dlm tertekan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS ibarat enjin kereta,PKR ibarat body krete,DAP ibrat pemandu kereta..jika btapa hebat body n pmandu kereta jika enjin ny rosak kreta xkan ke mana2..UMNO N PAS harus bersatu

      Delete
    2. Salam

      Tak guna kalau kita nak boikot perniagaan orang cina.

      Benda pertama yang patut najib buat adalah melemahkan ekonomi orang cina bermula dari pekan dan kampung kecil.

      Apanila ekonomi cina kampungbterhapus mereka akan menjadi peminta sedekah.

      Langkah kedua najib perlu memastikan pergerakan dewan perniagaa cina dikawal dan bekukan segala ap kepada peniaga cina.

      Apabila ekonomi besar mereka juga lemah DAP akan jadi mangsa terjahankaum cina kerana menghsut mereka menentang orang Melayu.

      Semua negeria yang diperintah oleh BN harus bangkit enga membukan lebih banyak kedai mini market yang diusahakan oleh orang melayu kita kalahkah semua FAMILY STORE sebab ianya kepunyaan DAP.


      Jika melayu bergerak dan bersaing dengan kaum sepet ini ianya akan membuka mata kaum xepet ini.

      Akhir kata orang mata sepet ni adalah HAMBA DUIT JADI KALAU NAK KALAHKAN MEREKA KALAHKAN MEREKA ENGA DUIT JUGA IAITU TARIK DUITA MEREKA IANYA AKAN MEMBERIA KESEDARAN KEPADA MEREKA

      Delete
    3. Komen lu bro gua setuju ...

      Kita racun akarnya dulu ...

      Delete
    4. PERSETANKAN SEGALA TUNTUTAN KAUM CINA...WALAU BANYAK MANAPUN KERAJAAN BAGI... SOKONGAN DEPA TETAP PD DAP...SO TAK ADA BEZANYA KERAJAAN LAYAN ATAU TAK LAYAN TUNTUTAN DEPA...MEREKA TETAP TOLAK BN...SO WAHAI NAJIB FIKIR2LAH ....

      Delete
  29. sudah sampai masanye peruntukkan beratus-ratus juta yg diberikan kpd cina diberikan kpd Melayu di kwsan kg dan sabah n sarawak. umno tetap memerintah walaupun x dpat sokongan cina. kembalikan sokongan majoriti melayu penang, selangor, kelantan, terengganu pada bn. bn ttp memerintah walaupun cina x sokong bn. ini kalilah ajar mereka!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL...WALAUPUN CINA HAMPIR 100% TAK SOKONG BN...TAPI BN MASIH JUGAK DAPAT MEMERINTAH NEGARA....APALAGI YG BOLEH DIHARAPKAN DGN PUAK2 YG TAK MENGENANG BUDI NI.....

      Delete
  30. Bangkitlah bangsaku!.. sedarlah asal usul bangsa kita yang HEBAT suatu masa dulu.. sudah terlalu lama kita ditidurkan..

    www.riwayatmelayu.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. aku tak akan membeli kat cina lagi..... kepada melayu jom kita bersatu... sayangi tanah air kita dan anak cucu kita, jangan nanti anak cucu kita hidup diperintah oleh cina..kepada PAS, keluarlah dari pakatan... melayu akan lebih ramai sokong anda jika anda keluar..jangan biarkan diri anda PAS DIPERKUDAKAN OLEH DAP LAKNAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi orang tua tak sedar diri nik ajis dan hadi serta suku sakatnya masih ada jgn haraplah pas akan berubah dan sedar.....

      Delete
  32. Seperti yang aku katakan

    BAGI KAUM CINA DUIT ADALAH TUHAN MEREKA
    TAK ADA HARI RAYA BAGI MEREKA KERANA KALAU ADA DUIT SETIAP HSRI HARI RAYA BAGI MEREKA

    PM kita Najib mempunyai pengetahuan menge ai ekonomi so gunakan pengetahuan itu untuk memastikan kaum cina ini menjadi hamba kepada oranga melayu bukan orqng melayu menjadimhamba kepada mereka.

    Malaysia kuaa pemerintahan dipegang oleh orang Melayu so apanak takut biar sekali kita bagi pengajaran kepada mereka sehingga mer4ka tak boleh bangkit balik.

    PASTIKAN EKONOMI MEREKA RUNTUH PERTAMA JATUHKAN?

    Perkara no. 1 PM harus pasatikan pemegang ekonomi iaitu robert kwok rebah dan kluar dari malaysia kerana dia pernah kata dia kaya kerana HONGKONG bantu dia bukaannya MALAYSIA so apa lagi halaundia ke HONGKONG.

    Kedua Jatuhkan IOI yang dikuasia oleh cina.

    Sekat AP kaum cina

    Didik anak melayu menuju ke arah perniagaan hypermarket sebab ianya perniagaan yang membuat DAP kaya raya melalui FAMILY STORE yang wujuh di setio negeri.

    Nanti kita fikirkan lagi......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Ramai orang melayu yg beli brg di family store yg terdapat di mana2. Kita adakan pula kedai seperti ini, mungkin di bawah koperasi tpi semuanya melayu. Kalau koperasi ramai melayu yang akan merasa. Satu syarat lagi, jangan kita berdengki sesama kita. Yang penting menjayakan misi kita. Mungkin kita boleh tanya pendapat orang melayu yang cerdik pandai ni mana mana kita nak go about doing it. Kalau kita bersatu insyallah kita berjaya. Kalau mula rasa nak malas nak memikirkan atau nak melakukan sesuatu, renunglah muka-muka anak cucu kita. Kalau yg belum berkahwin, kenanglah pula zuriat sendiri nanti. Kita tidak mahu masa depan mereka kelam. Kalau skrg mereka dah tunjuk lagak, bagaimana pula sekiranya mereka benar2 memegang kuasa nanti. Tolak semua rasa malas, hasad dan dengki sesama kita. Kita mesti bangun bertindak dengan segala yang termampu. Biar PM dan kerajaan mainkan peranan mereka pada level mereka. Dan kita pula bertindak pada level kita pulak. Oleh itu saudara saudaraku, kita mulakan BBC!

      Delete
    2. Kerajaan patut dah kembangkann rangkaian family store Melayu / Bumi. Kita dah tak perlu bergantung harap dari kedai Cina lagi.

      Ayuh bangkit berdikari.

      Delete
  33. Awas rakyat malaysia.. lepas ni puak-puak DAP yang pegang ekonomi perniagaan dan runcit akan pakat untuk naikkan harga barang2 keperluan. Akan bagi image buruk kepada pemerintah..

    ReplyDelete
  34. Lets BOYKOT kedai Cina, Buy cina last...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau gi kedai cina dia akan senyum macam kerang busuk.. dalam hati akan cakap "bodoh punya melayu"

      Delete
  35. Sudah diberi muka dan segala kekayaan..kaum mata sepet mahukan segalanya.. apa yg mereka tak puas hati lagi nih..

    Pecahkan monopoli kaum cina dalam perniagaan..mereka lah sesungguhnya yg menaikkan harga barang-barang seharian..dan juga harga rumah sebab mereka yg kawal semua bahan binaan..

    Setiap hari ratusan juta RM yg mereka sebat melalui monopoli ini keatas rakyat MAlaysia..mereka adalah pengkhianat kepada bangsa Malaysia.

    Tidak ada penyelewengan yg lebih besar yang dilakukan di Malaysia ini yg melebihi penyelewengan monopoli kaum ini..

    Hapuskan monopoli ini, dan dapatkan kembali duit Rakyat!!!

    ReplyDelete
  36. Kerajan patut contohi PAP sngpura bgaimna diorang piggirkn mlayu singpore..jgn bgi bntuan kt skolah2 cine lgi,najib kena lebih berani

    ReplyDelete
  37. House pk


    Apa kata wujudkan satu blog yang berfungsi sebagai badan pemikir bagi orang melayu.

    Wujudkan satu blog yang akan memastikan semua cadangan ditapis dan di persembahkan kepada PM supaya pm akan memaastikan nasih orang Melayu diperjuangkan dan nasib kaum cina dipinggirkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea! Melayu sekrang ramai yang terpelajar...kta bantu PM & TPM kita, saya pasti mereka jga kecewa but they are also smart people...

      Delete
    2. Bagus juga cadangan ni. Melampau lampau sgt dah apa yg sedang terjadi. Biar betul betul head on next pru. Lupakanlah mereka yg sudah masuk jerat dajal itu. Tidak mengamalkan surah kahfi dan tidak dengar hadis peringatan rasulullah. Kamimfiatin kholilatin gholabat fiatank kathiratttamimbiiznillah... berapa ramai yg sedikit itu menewaskan yg byk dengan izin Allah. Tetaplah kita dgn sedikit yg masih ada ini membantu dgn cara masing masing. Dan kami tidak mengharapkan untuk memujuk saudara kami yg telah masuk jerat dajal itu untuk bersama dengan kami lagi. Sudah tidak perlu dipujuk mereka itu.

      Delete
  38. PR telah lama membenam persepsi bhaw media pro kerajaan adalah pembohong besar n low class. Jangankan nak beli, klu surat khabar tu kat hujung lutut pun dorang tak sanggup nak belek pun, jeling pun tak. So, semua usaha kerajaan langsung dorang tak tau. Apa yang dorang tau maklumat dari sebelah pihak pembangkang yang menanam doktrin dan persepsi kerajaan rasuah, penipu, kroni etc......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mana kita nak ubah ya supaya depa ni baca juga akhbar utama ni. Bukan setakat baca tp juga boleh berfikir secara rasional.

      Delete
  39. Di Melaka, bekas Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam menyifatkan kekalahannya di kerusi Parlimen Bukit Katil umpama rakyat tidak menghargai jasanya selama 13 tahun membangunkan negeri itu.

    "Saya amat kecewa dengan keputusan pilihan raya kali ini yang tidak berpihak kepada saya dan BN, seolah-olah BN tidak melakukan apa-apa untuk rakyat.

    "Keputusan kali ini membuktikan kaum Cina langsung tidak menghargai kerajaan," katanya kepada pemberita pada sidang akhbar pukul 1.30 pagi ini.

    Mohd. Ali yang mendapat 40,720 undi tewas dengan majoriti 5,447 kepada Pengerusi PKR Melaka, Shamsul Iskandar Mohd. Akin yang menerima 46,167 undi.

    Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0506&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_14.htm#ixzz2STyaPF00
    Hakcipta terpelihara

    ReplyDelete
  40. BAGUS KITA MENANG 'DALAM PERINGATAN' BUAT PM , UTAMAKAN MELAYU JIKA TUN RAZAK HIDUP DIA PASTI MARAH APA NAJIB BAGI CINA,,,, CINA WAHAI BROTHER NAJIB DIA TAK PANDANG YU BAGI DUIT MEREKA PUNYA DUIT , BILLIONER MSIA CINA - DUIT CINA DAH MELEMPAH SEKARANG MEREKA MAU KUASA - APAPUN BUUKNYA PAS KITA BUAT USHA 'PENYATUAN' TAPI BUAN DGN PKR
    TLG MELAYU MELAYU TLG KAMU SAMALAH DGN ADIK YU CEO CIMB UTAMAKAN CINA DALAM PANGKAT
    CIMB KAN ASAL BANK BUMIPUTRA -NAZIR SUDAH JADI PENGKHIANAT BANGSA - PM DONT FOLLOW HIS STYLO- IKUT CARA RAZAKKKKKKKKKKKKKKKKK

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...at least terkeluar jga cerita CIMB, assistant & orng kanannya sume ...padanya amnya PM & adik2 nya berfikiran liberal...dah sume skul oversea, mereka mgkn x merasa ksusahan rakyat yg sbenarnya but I still respect semangat PM Najib dan TPM yang memang tegas dlm pendirian. kalu cina ambil sume di Malaysia ni, tak sume Melayu bule gi lari ke oversea boss! u had a great father and there are many leaders to learn from..kita kena sdar skrang knapa Tun M begitu tegas hngga di katakan zalim? jgn gadaikan masa depan anak2 kita...

      Delete
  41. Sebuah badan pemikir melayu bagaimana hendak memecahkan monopoli cina dlm hal ekonomi mesti dijalankan.

    Umno perlu serius melihat ke dalam hukum hudud dlm ertikata sebenar. Meliputi semua. Bkn mcm hudud senget sebelah PAS. Tak payah dah nak jaga hati kapir.

    Melayu yg nak teruskan jadi keldai DAP baik pg mampos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong...tak payah lagi kita nak menjaga hati puak2 kafir ni....depa nak kuasa sebenarnya....depa dah kaya dah menguasai ekonomi...

      Delete
    2. Saya setuju. Kita mulakan perang saraf kita. Kita orang melayu apabkurangnya. Ramai cerdik pandai. Satu lagi yg kita mesti pastikan, kita daftarka seramai-ramainya orang melayu yg layak mengundi utk mengundi pru14 nanti. Inilah keje kapir ni. Selagi boleh mereka akn daftarkn org mereka yg layak utk megundi. Ramai org melayu yg layak tak mendaftar. Tanggungjawab kita semua utk menyedar org2 ni.

      Delete
  42. AYUH KITA CADANGKAN AGAR PM KITA GERAKKAN SEMULA 'MAGERAN' UNTUK MENGAWAL POLARISASI KAUM CINA YANG BEGITU TIDAK MAHU MELIHAT KESATUAN. MUNGKIN NAMA 'MAGERAN' NI BOLEH DI LUNAKKAN LAGI AGAR TIDAK DI PANDANG SERONG OLEH RAKYAT...NAMUN APA SAJA GERAKAN YANG MENYERUPAI MAGERAN INSSYA ALLAH BOLEH MEMULIHKAN PENYATUAN MASYARAKAT. MELAYU MASIH KUAT TAPI APA GUNANYA KITA KUAT KALAU HIDUP DI PANDANG REMEH OLEH BANGSA LAIN. KALAU MAGERAN DI TUBUHKAN DI SEBABKAN OLEH PERISTIWA 13 MAY UNTUK MEMBINA PERPADUAN, KALI INI BIARLAH IANYA MENJADI PENGGERAK KENEGARAAN. JIKA KERAJAAN MEMILIH UNTUK MEMIKIRKAN SESUATU YANG LEBIH KERAS, SUDAH TENTULAH MELUMPUHKAN JENTERA ANASIR SUBVERSIF YANG TIDAK HENTI-HENTI MENIUPKAN SENTIMEN PERKAUMAN DAN API KEBENCIAN KEPADA PEMERINTAH. CANTAS KEPALANYA MAKA MATILAH EKOR DAN BADANNYA. BAK IKAN KALAU MEMBUSUK DAH TENTULAH BERMULA DARI KEPALANYA. GERAKKAN ' MAGERAN ' DEMI KEDAULATAN NEGARA , BANGSA, DAN ISLAM.

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Sial betul british yg bawak masuk kaum
      pendatang merempat ni.

      Delete
    2. Tak payah kita layan kapir tu. Biar dia menyalak sorg2 kt situ.

      Delete
    3. DAP = biawak hidup

      Delete
    4. DAP = Dasar Anak Pendatang

      Delete
    5. anjing komunis

      Delete
    6. DAP, Go To Real Hell and Get Lost!!!

      Delete
  44. Saya dh buka blog http://www.riwayatmelayu.blospot.com jap td. Masya allah kenapa baru sekarang baru terjumpa sejarah melayu yg sgt detail.. baru baca satu chapter dh meremang bulu tengkuk! WAJIB BACA kepada yang sayangkan bangsa Melayu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mngapa...kita masih bule berjuang...teruskan share! tq

      Delete
  45. Orang Cina sudah bagi signal yang terang lagi bersuluh melalui PRU 13 ini. Adakah kita masih lagi syok sendiri dan buat-buat tidak faham? LKS selalu kata Tun Mahathir rasis tapi, siapa yang rasis sebenarnya? Tengoklah sendiri sikap mereka... Bermula hari ini, kita perlukan pemimpin Melayu yang wise guy dan bukan lagi nice guy. Mesti ada transformasi ke arah ini.Ini kalilah....! tengok hasilnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MULAI HARI INI MELAYU MESTI BERANI MENGKRITIK CINA DI AKHBAR. SURAT KHABAR JANGAN LAGI NAK TUNJUK KONON BAIK NAK JAGA HATI ORANG CINA. SUDAH TIBA MASA MELAYU MESTI BERSUARA. BARISAN NASIONAL TIDAK AKAN TUMBANG SELAGI DI SOKONG OLEH ORANG MELAYU. JANGAN TAKUT LAGI WAHAI DATUK SERI NAJIB. JIKA CINA TAK SOKONG BN PUN KITA BOLEH BENTUK KERAJAAN....BIARKAN ORANG MELAYU BERSUARA, JANGAN SEKAT SUARA MEREKA.

      Delete
    2. Melayu hari ini perlu bersikap 'racist' demi mempertahankan maruah bangsa kita kerana orang cina secara terang-terangan telah menunjukkan sikap racist mereka. Persetankan 13 Mei kerana MELAYU TIDAK MAHU LAGI DIPERBODOHKAN oleh CINA BANGSAT yang diketuai oleh Lim Kit Siang.

      Delete
  46. Minta admin forward kan komen2 rakyat diatas kpd PM kita biar dia tahu luahan hati kaum dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU. PLEASE DO THIS ADMIN

      Delete
  47. Assalam....

    Alhamdulillah keputusan pru13 ni sebenarnya memberi impak kepada agenda pemikiran melayu. Ingatlah, keputusan kali ini walaupun pahit utk kita terima, Allah lebih mengetahui dan telah merancangkan sesuatu pada masa depan sebenarnya. Memanglah rakyat Malaysia telah merancang siapa yang patut memimpin mereka tetapi Allah jua yang merancang. Sebenarnya Allah ingin beri peluang lebih luas lagi dan tunjukkan kepada seluruh umat Melayu Islam di Malaysia wajah sebenar DAP supaya rakyat Malaysia sedar terutamanya PAS & Melayu dalam PKR. Yakinlah, akhirnya nanti akan ada gerakan untuk menyatukan umat Melayu supaya bersatu kembali dan dapat menguasai semula hak kita dengan majoriti lebih 2/3. InsyaAllah, yakinlah....

    Jangan bimbang, berdoa, berusaha tawakkal dan yakinlah bahawa pengikut2 dan pemimpin PAS dan Melayu PKR akan beransur-ansur sedar, insaf dan mengakui bahawa mereka telah tertipu dengan segala helah DAP. Saya ingatkan kembali, kaum cinalah yang memegang ekonomi. Tokey2 cinalah yang menaikkan harga barang di Malaysia ini malah di seluruh dunia. Merekalah yang menyorok barang2 keperluan dengan tujuan harganya akan dinaikkan. akan tetapi mereka jugalah yang buat bising bahawa kerajaan tidak membantu rakyat dan menaikkan harga barang sesuka hati mereka. Hakikatnya, kerajaan sudah bertungkus lumus memberi kawalan kepada barang2 tersebut. Apabila kerajaan wujudkan produk2 1Malayasia seperti KR1M, BR1M dan bermacam lagi, kaum mana yang berebut2 ambil peluang tanpa rasa segan dan silu? Kaum cina juga!!
    Berapa bilion kerajaan telah rugi dalam BR1M kerana tertipu dengan kaum2 cina yang mengaku dan mendakwa miskin dan layak, sedangkan mereka tidak isytiharkan harta2 mereka yang lain seperti perniagaan, tanah dan aset2 lain. Akhirnya mereka tetap memilih DAP kerana mereka mahu kuasa.

    Masalahnya, melayu2 yang ada kuasa dalam majlis2 perbandaran yang meluluskan permohonan2 membuka perniagaan amat2 mudah memberi kelulusan kepada permohonan2 cina sedangkan orang2 Melayu dan India tidak dilayan sebegitu rupa. Jadi salah siapa di sini sekiranya ekonomi cina berkembang pesat seolah-olah terlalu senang bagi mereka membuka perniagaan dimana2 saja. Bandingkan di Pulau Pinang yang mana DAP memerintah dan menguasai majlis perbandaran. Orang2 Melayu dinafikan untuk meneruskan perniagaaan apalagi kalau hendak memulakan perniagaan baru!!

    Sedarkah sepanjang kempen pru13, di pihak pembangkang berapa ramai melayu PAS dan PKR yang muka tebal usung bendera DAP ke hulu ke hilir, ikut sama demonstrasi sana-sini dan yang terbaru insiden flash mob di ipoh iaitu pergaduhan melayu bn dengan melayu PKR/PAS. Perhatikan betul2 dalam video tersebut, ada melayu2 tak sedar diri tu dengan bangganya usung bendera DAp. Hakikatnya, di mana kaum cina yang mengusung bendera PKR @ PAS? Berapa peratus kaum cina yang turtut sama berdemonstrasi dalam semua demo haram pembangkang? Mana dan mana? Kenapa Melayu pembangkang amat sakit hati dengan melayu BN sehingga sanggup membenci sepenuh jiwa? Apa yang DAP beri pada kamu?

    Berharap sangat Melayu2 PKR/PAS luangkan masa untuk tonton video ceramah Ust Rujhan di Putrajaya untuk memahami konsep pakatan tahaluf siasi yang dibuat oleh PAS dengan DAP & PKR dibandingkan gabungan UMNO dengan MIC,MCA dan parti2 komponen lain dalam BN.

    Mudah-mudahan PRU13 ini memberi pengajaran yang cukup baik kepada Melayu2 di Malaysia.
    Insya Allah!!

    (akan bersambung lagi sekiranya ada permintaan)

    Luqmanul Hakim As-Sahab Ibni Muzaffar
    Kluang, JOHOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih tuan Luqmanul Hakim As-Sahab Ibni Muzaffar.
      Satu pendedahan ringkas yang amat menyedarkan. Kita mungkin boleh berdiskusi lebih dalam lagi tentang perkara ini.

      Sayabas. Permintaan drpd saya supaya saudara dapat sambung kembali info-info yang boleh menggerakkan minda Melayu berfikir!

      Delete
  48. Pasni saya cuba beli barang MYDIN je. Boikot Giant, NSK, HERO dll. Tak payah la pegi Genting Highland or Penang. Jom kita g Langkawi atau tempat2 lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU! kita majukan percutian HOMESTAY, kita ajak anak2 gi kampung2, buat siri JELAJAH MASJID. manfaatkan TEKUN dan sokong pmbukaan mini/hyper market BUMI & MELAYU...(utk india tu kena control sikit sbab depa tu banyak yg cam LALANG) kalu ada prmosi kita heboh2 kan pkai tuisan Jawi..hnter fmily gi blajar mandarin ke apa ke..

      Delete
  49. As-salam...

    Cadangan saya untuk survival kerajaan sedia ada umumnya dan survival Melayu di Malaysia khasnya ialah Tun Dr Mahathir dilantik sebagai Menteri Mentor @ Menteri Penasihat seperti yang di Singapura. Mereka mungkin akan mendakwa kita meniru Singapura. Tetapi abaikan saja apa kritikan, pekakkan telinga atas cercaan yang timbul. Kita buat cara kita, improvised apa yang ada.

    Wassalam,
    Luqmanul Hakim As-Sahab Ibni Muzaffar
    Kluang, JOHOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. CADANGAN BERNAS!! SETUJU....mistake happened for us to learn, so let learn and do better!

      Delete
    2. Cadangan yang bernas dan mantap. Saya setuju.

      Delete
    3. CADANGAN YANG BAGUS......SILA SAMPAIKAN KEPADA DATUK SERI NAJIB.

      Delete
    4. Saya amat berSETUJU!!! Buah fikiran dan mida strategis yang ada pada Tun M masih berbisa dan terus diperlukan oleh rakyat Malaysia dan orang2 Melayu khususnya!

      Delete
    5. Tuan Luqmanul Hakim As-Sahab Ibni Muzaffar,
      Saya SOKONG!

      Delete
    6. Ayuh...tunjukkan sokongan anda di sini..biar mereka betul-betul faham !!

      Delete
  50. Aku Nekad x nak beli brg dr Cina lg, so aku cari smpai dpt bangsa lain punya dulu, last result br cari apek2 gampang tu!!!

    ReplyDelete
  51. Ha..ha..ha.. wa sulah mukul gendang masa itu kog si fat chai! wa sulah manggil itu gangnam maaa... ada kick kaa?

    Ini najip chien peng (mcm selalu kluar radio) tarak ada hotak punya! lembut mcm lembu maaa!

    Zaman itu atuk mahdey, ini china tarak mampu sombong punya loor!

    lain kali, jgn gila undi china sampai itu Sabah/Sarawak lu bagi tangki 1 Mehsia jak, Selanggor LGBT tuh lu bagi pipe line!

    Kini, itu sedikit-sedikit racun sulah nampak ada di Sabah... lu mau lagi tembilang 1 Mehsia satu Ah Jib Gor kah?

    Lu pikil pakai hotak lu, jgn pakai hotak losmah loor!

    muduh! mutul2 muduh punya Ah Jib Gor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. melayu mesti bersatu...ajar baik baik komunis..ciongkok

      Delete
    2. hoi lu chinali ?? lu tiogkok lai ,,, lu ma fan lu seee la ma ,,,,

      Delete
  52. Inilah masanya!!! Agenda transformasi negara harus tertumpu untuk menguatkan lagi SOSIO-EKONOMI orang MELAYU dan BUMIPUTRA yang terbukti menyokong UMNO dan Barisan Nasional!!!! Najib harus membantu dan menyokong dengan apa cara sekalipun untuk kuatkan lagi pegangan EKONOMI dan KEMAJUAN orang Melayu dan Bumiputra! Tak payah nak terhegeh-hegeh lagi nak raih undi dan sokongan orang cina. Enough is enough!!! Don't waste our time!!

    ReplyDelete
  53. MEREKA MENGAJAR ANAK-ANAK KECIL BERUMUR 3 ATAU 4 TAHUN DENGAN LAMBANG DAP...BUDAK KECIL DAH KENAL BENDERA WE WANT DAP...DONT WANT BN....CINA BANGSAT MENGAJAR ANAK MEREKA DARI USIA KECIL SUPAYA MEMBENCI BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. KITA JUGA MESTI AJAR ANAK KITA KENALI BN, DAN BENCI PEMBANGKANG.

      Delete
  54. Aku akan sokong dan beli barang-barang dari kedai peniaga bumiputra sahaja!!!!! Jauh pon jauh la!!!!!

    ReplyDelete
  55. Najib kecewa dengan orang cina kerana dia berharap sangat mereka tahu mengenang budi. Tetapi orang cina lebih bimbangkan akan nasib bangsa mereka jika orang melayu memerintah. Jelas disini MCA dan Gerakan telah gagal menjalankan peranan mereka untuk memberi penerangan dan menyedarkan masyarakat cina di Malaysia tentang perkongsian kuasa dan hak-hak keistimewaan orang melayu seperti termaktub didalam Perlembagaan Negara.

    Orang-orang melayu juga bersalah kerana gagal menyakinkan orang-orang cina bahawa masa depan setiap bangsa adalah terjamin dibawah pemerintahan BN ya itu secara berkongsi kuasa. Mungkin juga masyarakat cina di Malaysia sekarang sudah hilang kepercayaan dan tidak yakin kepada pucuk kepimpinan dari orang melayu atas sebab-sebab tertentu. Mungkin kehadiran puak-puak pelampau dan golongan-golongan ekstrimis agama didalam masyarakat melayu itu sendiri menakutkan mereka.

    Jika diberi pilihan, walaupun kebanyakan orang cina tahu dan faham tentang hak-hak keistimewaan bagi orang melayu, mereka lebih mengutamakan survival diri dan bangsa mereka sendiri dan ingin menuntut supaya pentas persaingan disamaratakan atau mesti terbuka dengan tanpa halangan dan tanpa hak keistimewaan. Sebab itulah PR dipilih, kerana sekarang mereka sudah ada alternatif yang dijamin menguntungkan diri dan bangsa mereka. Bagi mereka, altenatif ini adalah peluang terbaik dan menguntungkan dan bukanlah bermakna BN tidak baik atau tidak berjasa.

    Orang-orang cina hari ini merasa terhina bertuankan orang melayu dan tidaklah seperti zaman dahulu dimana mereka (datuk-nenek mereka) terasa amat terhutang budi atas layanan orang melayu yang sudi menjemput mereka berkongsi kuasa untuk memerintah bersama setelah negara mencapai kemerdekaan.

    Masanya sudah tiba untuk kita rakyat Malaysia yang mencintai kedamaian dan kesejahteraan agar bersatu dan berkerjasama dengan mengenepikan segala agenda peribadi, kaum, puak dan golongan masing-masing demi untuk mencapai matlamat utama negara iaitu sebuah negara yang modern, maju, bertamadun, dihurmati, disegani dan juga digeruni oleh masyarakat dunia.

    ReplyDelete
  56. ORANG BN JANGAN BELI LAGI BARANG KEDAI CINA. MASA SUDAH SAMPAI, TOLONG KEDAI MELAYU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...DAN JANGAN LAGI BAGI MUKA KPD KAUM YG TAMAK YG TAK MENGENANG BUDI NI, DAN KPD PAS DAN PKR JADI LAGI MAHU DI-PERBODOHKAN OLEH CINA KAPIR DAP LAKNATULLAH, KERANA PUAK INI HANYA INGIN MEMPERALATKAN MELAYU DAN BUMIPUTERA DEMI UNTUK KEPENTINGAN MEREKA SENDIRI...SEMOGA ALLAH SWT SENTIASA BERSAMA DENGAN ORANG2 YG INSAF DARI KEBODOHAN. AMIN.

      Delete
  57. Saya ada menerima perkhabaran seorang rakan dr Kulaijaya. Dia ada menerima risalah dlm bahasa Mandarin. Mujurlah rakan saya itu dulu bersekolah di sekolah cina dan dia faham kanduingan risalah tersebut.

    Di antara kandungan risalah itu mengatakan, kaum cina harus bangkit menentang segala kezaliman kerajaan yang telah merompak hasil perniagaan mereka. Mereka mengaku bahawa mereka menguasai ekonomi di Malaysia dan di Johor tetapi Najib dan Melayu merompak hasilnya. Jadi, mereka perlu bertindak dengan memangkah DAP. Langkah seterusnya ialah dengan melemahkan orang2 Melayu kerana dakwa mereka orang melayu memang teramat mudah dilemahkan. Caranya ialah dengan memberi janji manis, beri rokok, beri dadah, beri duit, beri perempuan, beri hadiah, pecah belahkan perpaduan, beri rasuah dan bermacam cara lagi. Yang penting biarkan melayu lenyap dan mereka boleh kuasai Johor, seterusnya bergabung dengan Singapura dan akhirnya menguasai Malaysia.

    **Pada hemat saya ini satu sentimen yang amat2 berbahaya di bumi Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita mesti tanam sikap jati diri orang melayu kepada anak anak kita mulai sekarang.

      Delete
    2. Jangan biarkan sentimen ini walaupun apa yang dinyatakan berkaitan dengan kelemah orang2 melayu itu semuanya benar2 belaka.

      Nau'zubillahiminzalik!

      Delete
    3. Akuilah bahawa memang wujud didalam mana-mana bangsa ada jenis manusia yang tidak baik tetapi janganlah sesekali kita fikir bahawa seluruh bangsa itu adalah tidak baik. Semua orang pasti ada kelemahannya dan perlu ditegur dengan cara yang berhemah yang matlamatnya ialah untuk memperbetulkan kelemahan tersebut. Dan ini memerlukan kesabaran dan kebijaksanaan.

      Kekerasan dan pertelingkahan ternyata akan memburukkan lagi keadaan dan akhirnya tidak akan menyelesaikan masalah malah akan mewujudkan pepecahan. Marilah kita sama-sama memperbaiki masyarakat dengan sentiasa berpesan-pesan antara kita dengan kesabaran dan kebenaran.

      Mohon Allah izinkan kita hidup dengan bersatu hati dan bersatu-padu serta aman-damai tanpa curiga dan juga buruk sangka. Sama-samalah kita mohon juga agar dipadamkan segera segala api kemarahan dan syak-wasangka bukan-bukan mereka yang durjana.

      Delete
    4. CNINA MCM ANAK BABI , MANA2 ADA DI SAUDI PUN DAH RAMAI , DUBAI JGN SEBUT BEPULUH KEDAI MKN CINA ,,,,,PENING KAUM NI,,,,TANYA CINA MUSLIM DI XIA NG
      BETAPA KEJAMNYA KOMINIS
      SALAHNYA SEMUA NI DISBBKAN MELAYU BERNAMA ANUAR DAN TUN DOLL,,,DULU CINA TAK BRAPE BRANI

      Delete
  58. ASSALAMUALAIKUM YAB DATO' SERI NAJIB TUN RAZAK......ADALAH AMAT DIHARAPKAN AGAR YAB DATO' SERI TELAH MENDENGAR DAN MENGAMBIL SERIUS PENDAPAT, SUARA DAN KEMAHUAN KAMI ORANG-ORANG MELAYU DAN BUMIPUTRA SEPERTI DI ATAS.....BUATLAH APA YANG TERBAIK UNTUK KELANSUNGAN ORANG-ORANG MELAYU DAN BUMIPITRA...

    ReplyDelete
  59. Pengajaran berguna yang kita dapat daripada PRU13 yang lepas, walaupun tanpa sokongan padu kaum Cina, kita kaum Melayu termasuk Bumiputera di Sabah dan Sarawak masih lagi boleh bertahan. Masih lagi boleh memerintah. Apa yang perlu digusarkan?. Pemimpin-pemimpin Melayu perlu berani, gagah dan tidak perlu sentiasa mengharapkan ehsan sokongan politik kaum Cina sampai bila-bila. Ayuh, carilah formula dan kaedah transformasi yang terbaik bagi memperkasakan kaum Melayu dan Bumiputera.

    ReplyDelete
  60. 2 minggu lepas ako ada tulis sini itu Najib banyak sgt bagi muka,berlembik dgn cina kunun nak jaga ati Cina padahal itu DAP hari hari kutuk maki sumpah carut seranah sama BN.Sekarang Najib dan satu Malaysia sudah tahu kebenaranya,Cina Malaysia yg nenek moyangnya pendatang dr Tanah Besar China diberi kerakyatan,disajikan dan dimakmurkan ekonomi oleh bumiputra Melayu hari ini nak monopoli,merampas dan memerintah Tanah Melayu.Cina DAP Malaysia memang dah melampau kurang ajar lebih drpd kaduk naik junjung jadi Cina naik kepala..mulai hari ini ako akan sabotaj apa apa yg mampu ako buat utk mengajar dan melindungi hak sebagai bumiputra negara ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertindak mestilah secara bijak dan waras dan mestilah berpandukan ajaran agama suci yang dibawa Nabi SAW. Janganlah oleh sebab nila setitik, habis rosak susu sebelanga. Sayangilah agama, bangsa dan negara melebihi diri kita sendiri.

      Delete
  61. As-salam,

    Saya ingin mencadangkan lagi.

    Walaupun kita ada UMNo, parti yang memperjuangkan kaum Melayu, dan mungkin juga akan datang nanti akan disertai semula oleh PAS dan PKR, ada baiknya Dato' Seri Najib wujudkan satu badan Think Thank bagi orang bagi mencari formula dan kaedah transformasi yang terbaik bagi memperkasakan kaum Melayu dan Bumiputera. Badan ini pula mesti dipengerusikan oleh Tun M dan disertai oleh mantan PM Tun Abdullah, PM Dato Seri Najib sendiri, Dato' Ibrahim Ali dan intelek2 Melayu (bukan intelek2 Melayu yang mudah terpengaruh dengan Anwar). Badan ini pula bukan bertindak seperti parti atau NGO tetapi lebih sebagai satu badan bersatu yang mengangkat Melayu secara jitu dan total.

    Wallahua'lam, sekadar cadangan yang terlintas di minda.

    Wassalam,
    Luqmanul Hakim As-Sahab Ibni Muzaffar
    Kluang, JOHOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, ini cadangan yang wajar dan perlu dipertimbangkan jika belum. TQ

      Delete
  62. Saya setuju, dato najib tolonglah jgn bagi muka pd cina2 ni, mereka yg mulakan politik perkauman, ahli pas yg menang jgnlah suke sandat, banyak kws 3 penjuru dimenangi dap, dan pertambahan majoriti mendadak calon Dap dari puak mca dan gerakan.

    ReplyDelete
  63. As salam....tersirap darah MELAYU aku bila baca semua komen yg pertama kali aku nampak begitu semangat sekali.

    Negaru Ku,
    Tanah tumpahnya DARAH Ku,.....

    Tak akan aku biarkan lagi bangsa kafir ini mempermainkan lagi BANGSA aku.
    Ayuh MELAYU...tiada esok untuk di tunggu....mulai dari hari ini KITA MELAYU kembali bersatu...

    BBC, ABC, BCL (buy chinese last..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu badan aku dah menggeletar!!!!

      Mulai skrg kita lancar jihad! BBC.ABC.BCL

      kuasa beli org melayu tinggi.kita ajar puak racist ni.beli dan sokong produk muslim.

      Jihad ekonomi.Allahuakbar!!!!!

      Delete
    2. Bersabarlah orang melayu dan janganlah kita selalu bertindak mengikut emosi.

      Delete
    3. Sabar biar bertempat.kau tahu sbb spa cina benci najib?

      Sbb perniagaan mereka terjejas dgn adanya rangkaian produk 1 malaysia.

      Sbb tu mereka nak hapuskan produk 1 malaysia jika menang.faham?

      Delete
    4. Anon 2:32 Utk makluman anda cina dah lama dah amalkan buy malay last. Diorg cuma cari kedai melayu bila nak mkn nasi lemak atau goreng pisang. Ini pendekatan yg non-violent yg boleh ajar cina utk hormat hak org lain. Kita serang ekonomi diorg cara halus. BCL! BBC! ABC!

      Delete
    5. MELAYU sudah lama mengawal emosi dlm isu perkauman, kita dah byk bersabar walaupun kita sedar atau tidak yg kita di tindas dlm hal ekonomi di negara sendiri...

      Sabar MELAYU ada tahapnya...ini SERUAN untuk kita bertindak....!!

      Demi ISLAM di TANAH MELAYU...ALLAHUAKBAR..!!

      Delete
  64. Tahniah kepada BN kerana berjaya membentuk kerajaan walaupun dengan kemenangan tipis majoriti mudah. Penolakan kaum Cina terhadap BN sangat jelas dalam PRU 13. Apa yang diwar warkan sebelum ini bahawa akan mendapat sokongan walaupun 15 peratus dari pengundi Cina, ternyata tidak benar. Lakonan yang mereka tunjukkan dalam jumlah kehadiran sewaktu menyambut kehadiran YAB Datuk Seri Najib telah berjaya mengelabui mata kita tetapi pada hakikatnya mereka menanam rasa benci dan khianat kepada kerajaan BN. Patutkan kaum ini diberi muka lagi? Hapuskan sekolah-sekolah jenis kebangsaan cina kerana kewujudan sekolah-sekolah ini malah memberikan dampak negatif tentang sikap taqiyah (bermuka-muka) dan dalam diam-diam memupukkan perasaan benci kepada kaum Melayu. Jemputlah pemimpin PAS dengan mengadakan perbincangan dari hati ke hati tentang nasib Islam dan bangsa Melayu untuk jangkamasa 5 tahun akan datang sekiranya politik yang mengutamakan polarisasi kaum masih mendominasi perjalanan pilihanraya dalam PRU 14 nanti.
    Terimakasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang sudah dibina janganlah dihapuskan cuma untuk masa akan datang, tidak perlu dan tiada sebab kenapa kita sebagai sebuah negara Islam harus terlalu hendak menjaga hati mereka berlebih-lebihan. Kita cuma melaksanakan apa yang jelas termaktub didalam Perlembagaan Negara sahaja.

      Kalau orang melayu sendiri sudah tidak suka mengikut perlembagaan negaranya sendiri, maka dipersilakan pinda. Tetapi ingat, bahawa datuk-nenek kita dahulu bukanlah orang yang jahil dan orang yang mementingkan agenda peribadi tetapi mereka berfikiran jauh dan mengutamakan agama mengatasi sega-galanya.

      Kita harus bersatu dan perbetulkan ajaran agama dahulu kemudian fahami perlembagaan negara dan selepas itu semak perlembagaan parti-parti melayu yang ada dan perbetulkan dengan bergabung sebagai satu parti yang betul-betul padu dan padat. Insyallah jika kita orang melayu bersungguh-sungguh dengan kesedaran dan niat yang sama dan matlamat yang sama akan tentu diperkenankanNya jua.

      Jika melayu sudah kuat dan bersatu, datanglah apa sahaja cabaran dari arah mana pun pasti kita tidak akan takut dan gentar. Di masa itulah baru boleh kita sama-sama mengangkat kepala dengan megah dan boleh mengaku sebagai tuan yang sebenar dibumi yang bertuah lagi berdaulat ini.

      Delete
  65. Korang tengok, apa cina-cina bangsat ni nak buat, tak cukup-cukup lagi???
    Mereka akan pakai baju hitam dan letak tape kat mulut dan berlega2-legar di shopping mall untuk tunjukkan protes membantah keputusan pilihanraya.
    Lgi 15 minit untuk bermula, "The Silent Walk" 3.00pm - 6.00pm

    A silent protest movement on May 6th for Malaysia's corrupted election.

    Sila tengok link ni:
    https://www.facebook.com/TheSilentWalk?fref=ts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi mampossssssss

      Delete
  66. Yang aku x paham camana ada melayu yg sanggup masuk DAP dan jadi calon!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agenda peribadi tiada kena-mengena dengan semangat patriotik atau agama. Kirim salam sahaja pada jenis yang buta sejarah dan buta hati. Tiada siapa dapat menolong mereka jika mereka sendiri cintakan perjuangan DAP melebihi segala-galanya.

      Delete
  67. Saya pinjam pepatah melayu, "PAS menang sorak Islam dan melayu tergadai.."

    ReplyDelete
  68. Its time for a change of tune.
    Mr.Najib.look what they have done. they pushed down a few of our leaders in the ballots.after all you have done.
    put your mind and soul to the people who stands for you. you know who they are.

    ReplyDelete
  69. Cina mempunyai kuasa ekonomi dan sekarang mereka hendak berkuasa pulak. Melayu sebenarnya mempunyai kuasa yang dapat mengajar cina ini supaya menghormati melayu yang banyak berjasa pada mereka. Tetapi melayu tercari cari apakah senjata yang dapat menundukkan cina ini.
    Ini lah kuasa yang dapat menundukkan bangsa yang tak mengenang budi dengan menggunaka kuasa membeli kita. Belilah barangan jualan melayu dan jangan beli barangan dari kedai cina. Ini lah senjata melayu yang tgh dok cari cari. Hidup melayu.!

    ReplyDelete
  70. TUKARRRRRRRRRRRRRRR.... Jangan sokong Ah Jib jadi PM. Itu ini dia bagi kat depa depan mata kita yang melihat dengan sakit hati. Itu ini akta di mansuh hanya untuk puaskan hati mereka. itu ini peruntukan di beri untuk sekolah cina, tokong cina, dia ingat cina sukalah, tapi dia tidak ingat kita terluka melihat kelemahan dia. Telampau mengikut kehendak mereka sehingga kehendak kita tidak di beri perhatian. prestasi Pak Lah lagi baik berbanding beliau. Hidup KJ!!!!

    ReplyDelete
  71. Hari pertama saya pada hari ini dengan mengamal beli barangan d kedai melayu. Jika sudah tiada barangan d kedai melayu saya cuba menahan dari membelinya jika terpaksa baru saya beli d kedai cina dengan keciwa.

    ReplyDelete
  72. Ini lah masa nya untuk Melayu bersatu.
    Bentuk Kerajaan Gabungan Melayu UMNO-Pas.
    Semua ego tolak tepi, fikirkan hanya semangat Melayu dan perjuangan Islam.
    Lantik TG Hadi dan MP PAS lain masuk kabinet.
    Lantik MB Selangor dari PAS.
    Lantik adun2 PAS yang menang jadi exco negeri Perak,Kedah,Trengganu dll negeri.
    Lantik orang PAS dalam lembaga pengarah SYABAS dan selasai kan masaalah air di Selangor.
    Tahan semua janji dan peruntukkan untuk sekolah2 Cina dan salurkan ka projek Air Kelantan.
    Petronas bagi royalti minyak pada Kelantan.
    Kalau Cina boleh di bagi macam2 50 tahun lepas apa sangat semua di atas tu.

    wak segen

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!